29 и 30 юни,  зала България   Във финала на тазгодишния концертен

...
29 и 30 юни,  зала България
 
Във финала на тазгодишния концертен
Коментари Харесай

Двоен финал на сезона в зала "България"

29 и 30 юни, 
зала " България "


 

Във финала на тазгодишния концертен сезон на Софийската филхармония и зала " България " филхармониците и " Софийски солисти " показват концерт, в който ще прозвучат единствено премиерни осъществявания. В програмата за 30 юни, неделя, са неизпълнявани до момента у нас произведения от Михаил Големинов, Емил Табаков, Майкъл Типет, Гия Канчели.

Солисти на вечерта ще бъдат цигуларите Минчо Минчев и Николай Минчев, Мирослав Димов - ударни принадлежности, а диригент е Пламен Джуров. " Четири пиеси " от Михаил Големинов - сина на проф. Марин Големинов, който сполучливо върви по пътя на татко си; " Концерт за ударни и щрайх " на Емил Табаков, " Фантазия - концертанте по тематика на Корели ", композирана от Майкъл Гипет, и " Маленкая Данелиада " на грузинеца Гиа Канчели ще звучат в последната юнска вечер в зала " България ". 

Ден по-рано - на 29 юни, мощен край на своя концертен сезон готвят и " София квартет ". Те ще излязат на сцената в камерна зала " България " с подкрепление - цигуларя Димитър Буров, който гради кариерата си в чужбина. В съботната вечер от 19 ч. те взаимно ще показват Струнен секстет в си бемол мажор, оп. 18, от Йоханес Брамс и Струнен октет в ми бемол мажор, оп. 20, от Феликс Менделсон Бартолди. Компания на сцената ще им вършат музикантите от Софийската филхармония Кристина Хинова, цигулка, Кристиан Сугарев, виола, и Кристиана Алипиева, виолончело.

Нестандартните музиканти от най-стария квартет на Софийската филхармония са подбрали мажорната стратегия в унисон с настъпващото лято - сантиментални творби, писани от младите Брамс и Менделсон. И двата концерта са част от програмата на фестивала " Софийски музикални седмици ", проведена в съдействие със Столичната община и Министерството на културата. Билети се продават на касата на зала " България " и онлайн на epaygo.bg.

През идната седмица, 7-10 юли, Софийската филхармония готви своята стратегия навън " Споделете музиката в Двореца Врана ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР